Skip to main content

Tätt samarbete nyckeln i Kublys största projekt

Uppdaterad: 2023-04-27 Publicerad: 2023-04-28

Att producera och leverera 1 200 temporära bostäder till Solbacken i Skellefteå är Kublys största uppdrag hittills. Jätteprojektet bygger på ett tätt samarbete med beställaren Away Group.
– Parterna måste ha förtroende för varandra för att en så här stor affär ska fungera, säger Jimmy Södergren, operativ chef på Away Group.

Bostäderna – boendeytan är 13 kvadratmeter – byggs av Kubly och är inredda och färdiga att flytta in i direkt när de kommer på plats. De första modulerna levererades i september 2022 och de sista i den första etappen ska vara i Skellefteå sommaren 2023.

– Vi sökte en trygg och pålitlig partner med stabil ekonomi som kunde producera stora volymer temporära bostäder på kort tid, säger Jimmy Södergren.

Avgörande för att Kubly fick rekordavtalet var inte enbart kompetens, ekonomi och tidigare meriter, utan också personkemi.

– Vi hade bra samtal och hittade varandra i att vi kunde vara ärliga och uppriktiga. Det är grunden för att bygga något långsiktigt, säger Jimmy Södergren.

Se fler bilder och läs hela referens-caset här »