Novorent

Moduler som ska vara bäst i klassen

Kubly inledde 2020 ett samarbete med Novorent, som hyr ut temporära modulbyggnader till skolor, förskolor och kontor i Sverige och Finland. Samarbetet präglas av en tät dialog för att modulerna ska produceras så effektivt som möjligt och leva upp till Novorents krav.
– Vi jobbar nära ihop för att hitta den bästa lösningen, Kubly är engagerade och lyhörda, säger Charlotte Viitanen, produktionschef på Novorent.

Novorent startade 2019 av en grupp personer med lång erfarenhet från modulbranschen. Företaget arbetar för att ta modullokaler till nästa nivå – med starkt fokus på hållbarhet. Utvecklingen i branschen har gått från enkla lösningar till moduler som är fullgoda alternativ till permanenta byggnader. Modulbyggnader måste uppfylla dagens byggregler och krav, oavsett när modulen är tillverkad.

Bäst i klassen
Med Novum har Novorent skapat ett modulsystem som uppfyller alla krav i BBR29 (Boverkets byggregler), bland annat med hänsyn till energi, tillgänglighet, brand och akustik.

– Vi är även certifierade enligt ISO 9001 och 14001 för att bidra till en hållbar utveckling och säkerställa hög kvalitet och ständiga förbättringar. Detta ställer höga krav på vår leverantör säger John Lagerblad, teknikchef på Novorent.

– Novorent är väldigt kunniga och vill att deras moduler ska vara bäst i klassen. Det ställer höga krav på oss men gör också att vi lär oss mycket hela tiden. Ett exempel är golven, när modulerna används i offentlig miljö får stegljuden inte vara för höga, vi måste därför minimera dem. Det har vi fått anpassa produktionen efter, säger Tord Borgström, produktionschef för modulerna på Kubly.

Anpassat fabriken
Novorent kom i kontakt med Kubly i början av 2020 när de letade en produktionsenhet för tillverkning av sina stora Novum-moduler.

– Av kvalitets- och hållbarhetsskäl ville vi samarbeta med en produktionsenhet i Sverige. Vi fick kontakt med Kubly via ett tips och samarbetet har fallit väl ut, säger Charlotte Viitanen.

Efter Novorents inledande projekteringsfas började Kubly hösten 2020 bygga prototyper av Novorents 14 meter långa modulsystem. Under tiden anpassade Kubly sin fabrik för tillverkning av de stora modulerna.

– Kubly visade redan då att de är flexibla och lösningsorienterade. De behövde göra stora anpassningar, bland annat för att kunna bygga modulerna så höga som vi vill ha dem, säger John Lagerblad.

Charlotte Viitanen, Novorent:

”Kubly lever upp till våra höga krav.”

John Lagerblad, Novorent:

”Kubly är inspirerande att jobba med. De är otroligt engagerade och idérika och kommer med mycket input på hur modulerna kan produceras effektivare”

Utvärdering och tester
I början av 2021 hade Kubly kommit i gång med sin nya produktionsanläggning och då inleddes en ny fas i samarbetet med Novorent. En tillfällig prototypbyggnad monterades och utvärderades noggrant, bland annat med hänsyn till ljud. Efter testerna upptäcktes områden som behövdes trimmas och förbättras.

– Vi har diskuterat mängder av detaljer med Kubly sedan vi inledde samarbetet. Allt ingående material och komponenter i modulerna har vi tagit fram i nära samverkan. Vårt samarbete är transparent och bygger på en öppen dialog där det gemensamma målet alltid är att hitta bästa möjliga lösning, förklarar Charlotte Viitanen.

Engagerade och idérika
Novorent levererar nu Kubly-producerade moduler till sina kunder och är mycket nöjda med sin samarbetspartner.

– Kubly är inspirerande att jobba med. De är otroligt engagerade och idérika och kommer med mycket input på hur modulerna kan produceras effektivare, berättar John Lagerblad.

– Samarbetet fungerar väldigt bra, vi utvecklas tillsammans hela tiden. Det är jättekul att Novorent har sådant förtroende för oss och vi är verkligen stolta över samarbetet, säger Tord Borgström.

Behöver du hjälp? Kontakta oss för frågor eller beställningar.

 

KONTAKTA OSS