Skip to main content

Två Kubly-moduler till Pressbyrån

Publicerad: 2023-12-07

Kubly har tillsammans med konceptutvecklaren Intrx skapat två skräddarsydda butiksmoduler för Pressbyrån i Danderyd och Nyköping.
– Ett utmanande och spännande projekt, säger Michael Johansson, vd på Kubly.

Intrx i Kumla utvecklar idéer, koncept, inredning och produkter för handel, restaurang och offentliga miljöer. Bland kunderna finns till exempel Ica, Sibylla och Coop. Intrx beställare av de Kubly-tillverkade modulerna är Reitan Convenience Sverige, som är franchisegivare till Pressbyrån och 7-Eleven. De som tagit fram konceptet för den egna byggnaden i projektet är designbyrån Reactor, som finns i Stockholm och Oslo.

– När vi fick uppdraget av Reitan Convenience Sverige gjorde vi noggrann research för att hitta en partner som vi kunde utveckla modulerna tillsammans med. Vi hittade Kubly och fick ett bra intryck av dem från början. De svarade också bra på våra förfrågningar, säger Fredric Jansson, vd på Intrx.

Modulerna mäter 70 kvadratmeter per styck och är specialtillverkade för Intrx och Pressbyrån. De utmärker sig bland annat genom att ha ett komplext tak som är valmat, låglutande och har en låg, smäcker takkant.

– Vi utgick från en arkitektritad animering på hur butiken skulle se ut och omvandlade den till ett verkligt modulhus, säger Michael Johansson.

Fredric Jansson är mycket nöjd med slutresultatet som han menar är en unik lösning.

– Arkitekterna på Reactor har ritat en vacker byggnad med stora ljusinsläpp och fint skärmtak som tar till vara Pressbyråns arv och passar Pressbyråns marknads- och hållbarhetsprofil. Jag har aldrig tidigare sett en liknande modullösning. Samtidigt som butiken är estetiskt tilltalande bibehåller den modulens alla fördelar och går lätt att flytta till nya framtida etableringar, vilket var en viktig aspekt i briefen från Reitan Convenience Sverige.

Han beskriver Kublys insats i projektet som väldigt viktig.

– Kublys kompetens, envishet och engagemang har varit avgörande för att gå i land med uppdraget. De har hela tiden sett möjligheter och varit lösningsorienterade.

Samarbetet mellan Intrx och Kubly inleddes i somras och parterna har jobbat nära varandra. Kubly har varit med hela vägen, från att se de första arkitektritningarna till projektering av husen, produktion (med allt vad det innebär, exempelvis tekniska installationer) och färdigställande.

Butiksmodulerna levereras i början av 2024.