Skip to main content

Stort söktryck – 21 nya medarbetare

Uppdaterad: 2022-11-10 Publicerad: 2022-10-19

Kubly gick innan semestern ut med platsannonser och sökte personal. Och responsen blev väldigt bra.
21 nya medarbetare finns nu på plats.
– Vi är jättenöjda! Det märks att fler och fler i Lycksele känner till oss, säger Magdalena Söderlund, HR-ansvarig på Kubly.

Kubly började aktivt söka nya medarbetare i slutet av juni så fort det blev klart att företaget tecknat ett rekordavtal med Away Group om att leverera 1 200 temporära bostäder till Skellefteå.

– Vi var ivriga att komma i gång med att söka folk eftersom vi behövde många nya på kort tid. Men vi behövde aldrig vara oroliga, det strömmade in ansökningar och gör fortfarande. Elektriker trodde vi skulle vara svårast att hitta, men även det gick bra. Det ser vi som ett kvitto på att Kubly är en attraktiv arbetsplats, säger Magdalena Söderlund.

Arbetsglädje

De kandidater som valdes ut bland de sökande fick i samband med anställningsintervjuerna en rundtur på Kubly. Många fick nog en aha-upplevelse, att jobba på Kubly är inte att ha ett monotont fabriksarbete.

– Här jobbar vi med att hitta formerna för rotation mellan arbetsstationerna och uppmuntrar alla att lära sig mer. Rotationen är hälsosam både för kroppen och det sociala. Du utvecklas kunskapsmässigt och lär snabbt känna många nya arbetskompisar. Det bidrar till arbetsglädjen och känslan av att vi är ett lag som jobbar tillsammans, säger Magdalena Söderlund.

Många kvinnor

Hon är glad över att det är en bra mix bland de nya, både när det gäller kön och ålder.

– Industrin har länge haft problem med att locka kvinnor, därför känns det lite extra kul att 11 av de 21 nya är kvinnor. Det säger något om Kubly som arbetsplats. Även när det gäller ålder och branscherfarenhet är det en intressant blandning.

Kubly har vuxit snabbt den senaste tiden och har i dagsläget totalt 87 anställda på båda fabrikerna.

– Rekrytering är ett ständigt pågående arbete. Även om vi just nu fokuserar på att lära upp de nya är det aldrig dumt att höra av sig till oss. Vi är alltid intresserade av medarbetare med rätt inställning till arbetet som vill vara en del i vår utveckling.