Skip to main content

Modulen för Pressbyrån i Mörby är invigd

Publicerad: 2024-05-27

Kublys specialtillverkade modul för Pressbyrån i Mörby, Danderyds kommun, är nu i bruk. Modulen har utvecklats tillsammans med Intrx i Kumla.
– Jättekul att butiken öppnat. Det här är ett unikt projekt där vi lärt oss mycket, säger Michael Johansson, vd på Kubly.

Intrx i Kumla utvecklar idéer, koncept, inredning och produkter för handel, restaurang och offentliga miljöer. Bland kunderna finns till exempel Ica, Telia och Coop. Intrx beställare av Kubly-modulerna är Reitan Convenience Sverige, som är franchisegivare till Pressbyrån och 7-Eleven. Ytterligare en part i projektet är designbyrån Reactor som tagit fram konceptet för byggnaden.

Bakgrunden till att Reitan ville ha en mobil Pressbyrån-modul är att Mörby centrum byggs om. När ombyggnaden är klar, om cirka två år, kommer butiken att flytta in i sin tidigare lokal. Då kommer också den Kubly-tillverkade modulen att flyttas till en annan plats.

– Att modulbyggnaden är mobil samtidigt som den uppfyller alla krav som en stationär butik har ser vår beställare Reitan som stora fördelar, säger Andreas Molin, key account manager på Intrx.

Modulen mäter 70 kvadratmeter och är specialtillverkad för Intrx och Pressbyrån. Den utmärker sig bland annat genom att ha ett komplext tak som är valmat, låglutande och har en låg, smäcker takkant. En likadan byggnad, som också är en del av samarbetet, öppnar i Nyköping vecka 23.

– Vi har goda förhoppningar om att det blir fler liknande projekt framöver. Kubly har varit en bra samarbetspartner från start. De är flexibla och lösningsorienterade och vi matchar varandra bra, säger Andreas Molin.