Skip to main content

Mikael och Jerry – två trotjänare på Kubly

Uppdaterad: 2022-11-10 Publicerad: 2022-10-21

Arbetsledarna Mikael Granström och Jerry Renman är två av Kublys riktiga veteraner. Tillsammans har de runt 20 år på företaget.
– Här är ingen dag den andra lik, det är kul, säger Mikael.

Mikael Granström är arbetsledare inom logistik och började på Kubly för sju år sedan. Då jobbade 16 personer på företaget, idag är antalet anställda över 80. Och tillväxten fortsätter rakt uppåt, inte minst tack vare jätteordern i Skellefteå där det ska byggas 1 200 temporära bostäder.

– Det har varit spännande att se Kubly växa, jag tycker att vi lyckats behålla den familjära känslan trots att vi blivit mycket större. Sammanhållningen är viktig för trivseln, jag känner att jag kan prata med vem som helst om det mesta, säger han.

Jerry Renman, arbetsledare inom modulproduktionen, började på dåvarande Remodul för tio år sedan. Innan dess jobbade han bland annat länge på ett sågverk som ligger granne med Kubly. Han räknar med att han har runt 25 år på området. Bytet till arbetsledare skedde hösten 2021 när Tord Borgström som är produktionschef på modulbyggandet lockade över Jerry till tjänsten. Nu är han ansvarig för att produktionen flyter, planerar och leder arbetet, ser till att material finns på plats och visar medarbetare längs linjen hur jobbet ska göras om det behövs.

– Jag ville ha omväxling och det fick jag. Det är mycket nytt att ta in men jag har också nytta av min erfarenhet. Modulerna är lite mer komplexa än bodarna och det blev som en nystart för mig att jobba med det och ha en ledarroll, säger Jerry.

Mikael Granström är lite av en spindel i nätet i Kublys tre fabriker efter alla år där. Han ser till att moduler och bodar skickas i väg i tid, är ute på golvet och letar lösningar, roddar och flyttar material, skapar nya utrymmen där det behövs och är med i mycket av planeringen av arbetsprocesserna.

– Det är en utmaning att få allt att flyta när vi växer så snabbt, men jag trivs med variationen och att det är full fart hela tiden. En av många saker som vi är bra på här på Kubly är att snabbt ställa om till nya omständigheter. Ett exempel var under pandemin när vi fick skärma av delar av fabriken och hålla isär arbetskraften och jobba på olika tider. Ett annat är hur de som jobbar med moduler också kan byta och tillverka bodar och tvärtom.

Jerry Renman håller med Mikael Granström om att Kubly är bra på snabba omställningar.

– En del av utmaningen i min nya roll är just att vara på tårna när produktionen behöver ställas om. Där har jag en bra dialog med både ledningen och medarbetarna längs linjerna, det är många som kommer med bra idéer på hur vi ska lösa nya situationer.