Skip to main content

Kubly varslar 15 personer

Publicerad: 2023-08-28

Kubly varslar 15 anställda om uppsägning. Anledningen är konjunkturläget och den svaga utvecklingen på bygg- och bostadsmarknaden som påverkar företagets orderingång.
– Det finns förhoppningar hos en del av våra kunder att läget ska ljusna under hösten, men just nu har vi inte en orderingång som kan försvara det antal medarbetare vi har, säger Michael Johansson, vd för Kubly.

Kubly har haft en bra utveckling de senaste åren och vuxit mycket, men nu måste personalstyrkan anpassas efter situationen på marknaden. De 15 anställda som varslas jobbar inom bodproduktionen.

– Det är första gången vi måste varsla inom bod sedan pandemin slog till första kvartalet 2020, då blev det också tvärstopp på marknaden. Vi hoppas givetvis att varslet inte behöver sluta i uppsägningar, att det händer något de två närmaste månaderna som gör att alla våra duktiga medarbetare får stanna kvar, säger Michael Johansson.

Kubly har i dag runt 60 medarbetare och är en av Lyckseles största privata arbetsgivare.

– Det kan låta märkligt en dag när vi måste lägga ett varsel, men vi ser ljust på framtiden. Vi har gjort ett brett och omfattande marknadsarbete och har många affärer på gång. När marknaden tar fart igen kommer vändningen även för oss, säger Michael Johansson.