Skip to main content

Kubly satsar på egna attefallshus

Uppdaterad: 2023-09-01 Publicerad: 2023-07-01
3D bild över ett modernt attefallshus grå/vit

Kubly utökar sitt utbud – med helt färdigmonterade attefallshus.
– Du kan använda huset direkt du har anslutit det till el, vatten och avlopp på byggplatsen, säger Michael Johansson, vd på Kubly.

Huset är ett nyutvecklat koncept som är klart för att kunna produceras i Kublys bod- och modullinjer. Det levereras färdigt med kök, toalett, dusch, innerdörrar, ytterdörr och garderober. Kunden kan välja panel och färg på utsidan och även påverka hur bland annat köksluckor och golv ska se ut.

– Tanken är att det ska vara så enkelt som möjligt för köparen, säger Michael Johansson.

Kubly kommer inledningsvis att producera ett begränsat antal attefallshus i en funkismodell till ett konkurrenskraftigt pris.

– Hur vi sedan tar detta vidare beror på hur responsen blir, men tendenserna på marknaden är att både byggnader i trä och byggande med volymelement ökar kraftigt, så det här ligger helt rätt i tiden. Det är också en produktion som passar vår långa erfarenhet av att tillverka bodar och moduler av hög kvalitet, säger Michael Johansson.

Kublys attefallare är designad för att fylla Boverkets nybyggnadsregler. Om huset ska användas som permanent bostad krävs bygglov och ska det nyttjas som friggebod behövs en bygganmälan.