Skip to main content

Kubly lanserar ännu ett attefallshus

Publicerad: 2023-09-04

Kublys eget attefallshus, som lanserades i juni, har väckt stort intresse. Nu utökar företaget sin satsning med en till attefallare. Den nya modellen har ett klassiskt sadeltak och är precis som den första varianten tillverkad av kvalitetsvirke från skogarna i Västerbotten. Huset är färdigt att använda direkt man har anslutit det till el, vatten och avlopp. Den första serien tillverkas i en begränsad upplaga – till ett förmånligt pris.

– Nyfikenheten har varit stor på vårt första attefallshus som är i funkismodell, därför lanserar vi nu ytterligare en variant av mer klassisk modell för att bredda utbudet, säger Michael Johansson.

Huset är klart för att kunna produceras i Kublys bod- och modullinjer. Det levereras färdigt med kök, toalett, dusch, innerdörrar, ytterdörr och garderober.

– Kunden kan välja panel och färg på utsidan och påverka designen på bland annat köksluckor och golv. Det går också att välja mellan två olika planlösningar, säger Michael Johansson, vd på Kubly.

Kublys attefallshus är designade för att fylla Boverkets nybyggnadsregler. Om de ska användas som permanenta bostäder krävs bygglov och ska de nyttjas som friggebodar behövs en bygganmälan.