Skip to main content

Jakob och Kim gör intern karriär

Uppdaterad: 2022-11-10 Publicerad: 2022-06-21

På Kubly finns stora möjligheter att göra karriär internt. Två utmärkta exempel är Jakob Lofrost och Kim Hjukström, som båda numera är arbetsledare.
– Det finns stora utvecklingsmöjligheter här och det känns inspirerande, säger Jakob.

Jakob och Kim är arbetsledare inom bodproduktionen och båda började på företaget som bodmontörer för några år sedan.

– Vi har stor nytta av att vi jobbat på golvet, känner till arbetsprocesserna och vilka behov medarbetarna har, säger Kim.

Jakob är arbetsledare i B-huset där det är fokus på tillverkningen av det invändiga i bodarna, som innerväggar, el och vvs. Han ska se till att produktionen rullar, ha hand om materialinköp, arbetsfördelning, daglig styrning, kommunikationen mellan kontor och golv. Och så har han personalansvar för 13 personer, vilket bland annat innefattar att ha koll på sjukanmälningar och ledighet.

– Det är mycket ansvar och mycket att hålla reda på, men jag tycker bara det känns kul att jag fått förtroendet. Jag har bra stöd från ledningen och så är det erfaren personal på de arbetsstationer jag ansvarar för. Så jag har många att bolla med.

Kim är arbetsledare i C-huset där produktionen är inriktad på att bygga stommar till bodarna. Han har liknande arbetsuppgifter som Jakob och har personalansvar för 17 personer.

– Det är full fart hela dagarna och mycket nytt att lära sig hela tiden eftersom det är så mycket på gång på Kubly nu när vi växer. Det blir en hel del problemlösning och förbättringsarbete, vi jobbar hela tiden med att göra processerna effektivare. Och där hjälps vi åt, alla från ledningen till medarbetarna vid arbetsstationerna kommer med bra idéer.

Båda fick en internutbildning när de började som arbetsledare, meningen är att det ska byggas på med mer kompetensutveckling.

– Vi tittar på lite olika utbildningar, en ledarskapsutbildning och en kring arbetsmiljö har vi varit inne på. Det kan nog bli av till hösten, säger Jakob.

– Vi kartlägger behovet och ska försöka planera in det framöver, säger Kim.

Både Jakob och Kim tycker att det är riktigt roligt att arbeta på Kubly just nu. Att företaget har medvind märks på stämningen bland alla som jobbar där.

– Det är jättekul att det går så bra och att vi också bidrar till att Lycksele utvecklas genom att vi skapar nya arbetstillfällen, säger Jakob.

– Kubly är ett företag som verkligen vill något och som satsar hårt, det finns en stor framtidstro här och det ger energi, säger Kim.