Skip to main content

Hög fart på Kubly trots tufft marknadsläge

Uppdaterad: 2023-05-24 Publicerad: 2023-06-01

Kubly har de senaste åren vuxit så att det knakat och bland annat landat rekordaffären på en leverans av 1 200 temporära bostäder till Away Group i Skellefteå. Just nu påverkas även Kubly av de yttre omständigheterna i omvärlden: Ukraina-kriget, inflationen och vikande byggmarknad.
– Med en något anpassad kostym fortsätter verksamheten på alla produktionslinjer, säger Michael Johansson, vd på Kubly.

– På bodlinan har vi haft samma bemanning och samma produktionstakt under en lång period och inte haft några större svackor. Vi har för närvarande den personalstyrka vi behöver för att klara nuvarande efterfrågan, säger Urban Mårtensson, produktionschef Bod.

När det gäller produktionen av moduler har Kubly tvingats dra ner på personalen för att möta det ändrade marknadsläget.

– De kvarvarande anställda har full sysselsättning och förhoppningen är att kunna växla upp igen i höst och då återanställa friställd personal, säger Tord Borgström, chef för modulproduktionen.

Det finns nu också flera tecken som talar för att en vändning förhoppningsvis inte är allt för långt borta. Kublys största modulkund, Novorent, avropade nyligen 23 moduler från sitt lager i Lycksele och Kubly har flera andra intressanta projekt på gång.

– Läget är absolut inte nattsvart, vi jobbar både nära Novorent och på eget håll för att vända på detta. Det finns ett stort behov av våra moduler inom förskola, skola och kontor. Vi är fullt inne på att växa igen, säger Tord Borgström.