Skip to main content

Finsk förskola med Kubly-tillverkade moduler

Publicerad: 2023-09-27

När förskolan i Kaskö i finska Österbotten fick ett större lokalbehov hade Kublys samarbetspartner Novorent lösningen. Lagom till skolstarten i augusti stod nio Kubly-tillverkade moduler på plats.
– Både lärare och elever trivs i lokalerna, säger Christoffer Henriksson, regionchef på Novorent.

Kaskö räknas som Finlands minsta stad med sina 1 280 invånare. Men att staden är liten innebär inte att det inte händer saker där. Elevantalet i förskolan har ökat snabbt och det har gjort att det blivit utrymmesbrist. För att lösa situationen valde stadsstyrelsen i våras att satsa på moduler.

– Vi började montera i maj och höll tidplanen så att modulerna var klara till skolstarten, berättar Christoffer Henriksson.

– Det känns naturligtvis jättebra att vi kan bidra till att lösa ett problem för en så viktig verksamhet, säger Michael Johansson, vd på Kubly.

Novorent hyr ut temporära modulbyggnader till skolor, förskolor och kontor i Sverige och Finland. Kubly har sedan 2020 ett nära samarbete med företaget och fungerar som deras produktionsenhet.

– Vi är väldigt nöjda med Kubly, de är lätta att samarbeta med och deras moduler når upp till våra höga kvalitetskrav. Allt fungerade precis som vi ville även nu i Kaskö, säger Christoffer Henriksson.

Och apropå jättenöjda, så gillar verkligen både lärarna och eleverna i Kaskö sina nya lokaler.

– Vi har fått positiv respons från personalen som tycker att inomhusluften är bättre än i de vanliga skollokalerna och att planlösningen är genomtänkt. Även eleverna är nöjda, säger Christoffer Henriksson.