Skip to main content

Allt fler kvinnor jobbar på Kubly

Uppdaterad: 2022-11-10 Publicerad: 2022-06-23

Allt fler kvinnor söker sig till Kubly. På modulproduktionen jobbar idag Frida Asplund, Ova Norman, Kristina Åström och Rachel Jade Taylor.

Frida Asplund

– Om du vill ha ett praktiskt jobb är det en bra arbetsplats med bra gemenskap, säger Frida Asplund.

Frida flyttade till Lycksele från Hörnefors för två år sedan och fick jobb på Kubly direkt efter skolan. Hon jobbar på stationen för inredning vid modulproduktionen. Sätter in kök, lister, dörrar och allt annat som hör till inredningsdelen.

– Jag är främst på min avdelning och roterar mellan arbetsuppgifterna, ett ganska varierat jobb. Det finns ju också möjligheter att byta avdelning och det tycker jag är bra.

Tord Borgström

Tord Borgström, produktionschef på modul, konstaterar att hela träbranschen länge haft svårt att locka till sig kvinnor. Därför tycker han att det känns extra kul att fler nu söker sig till Kubly.

– En positiv utveckling och ett kvitto på att vi har en arbetsplats som passar båda könen. Hos oss har det absolut ingen betydelse vilket kön man har, inställningen är det viktigaste, säger han.

Frida trivs på Kubly, utöver själva jobbet lyfter hon också den goda stämningen.

– Det finns en bra gemenskap. Vi är ett härligt gäng, alla är väldigt skämtsamma och lätta att umgås med.

Hon hade ingen arbetslivserfarenhet när hon började på Kubly, men kom snabbt in i jobbet.

– Det är ju jättebra att det finns en arbetsplats där du inte måste ha arbetslivserfarenhet och får testa något nytt. Lönestegen är också väldigt bra, du kommer snabbt upp i bra lön.